Skip to the content

Asset Manager (BE)

Ben jij degene die onze IPP-pool op een zo hoog mogelijk kwaliteitsniveau weet te krijgen? Krijg je energie van intensief samenwerken met diverse klanten en het werken aan (verbeter)projecten? 
Ben je klantgericht, analytisch ingesteld en heeft de wereld van de logistiek geen geheimen (meer) voor jou?

En vind je leuk om met de wagen door heel België en Luxemburg te rijden?

Dan is onze vacature Asset Manager (België) jou op het lijf geschreven!

 • Reporting to: Manager Operations
 • Location: Standplaats Eindhoven, Werkgebied België/Luxemburg
 • Hours per week: 40

Inhoud van de functie

In deze functie ga je zorgen voor een zo hoog mogelijk recuperatiepercentage van het IPP-pool materiaal en zorgen voor een zo hoog mogelijk kwaliteitsniveau door nauw samen te werken met klanten en stakeholders. Wat je ook nog gaat doen is het minimaliseren van palletverliezen en de acceptatie van IPP pallets binnen het toegewezen verantwoordelijke gebied. Het optimaliseren van collecties bij collectiepunten om de beladingsgraad per afhaling te optimaliseren.

Een andere verantwoordelijkheid bij deze job bestaat uit het identificeren van inefficiënties binnen ons logistieke net en het voorstellen, uitwerken en implementeren van verbeter projecten (continuous improvement actions).

Je ondersteunt de quality manager met het op peil houden van de kwaliteit van ons pool-materiaal, door hem bij te staan door middel van audits in onze service centers. Sporadisch kan er gevraagd worden om te assisteren bij stock-tellingen bij klanten.

Laatste aspect en zeker niet de minst belangrijkste, is het opbouwen en onderhouden van sterke banden bij retailers, vanop het operationele niveau tot het hoofdkantoor. Dit om acceptatie binnen het volledige logistieke net van deze retailer te garanderen en steeds op de hoogte te zijn van ontwikkelingen binnen een zeer snel veranderende omgeving.

 • Beperken van pallet verliezen binnen het toegewezen gebied.
 • Opbouwen en onderhouden van sterke relaties binnen de Retail op alle niveaus.
 • Het opzetten en uitvoeren van verbeterprojecten
 • Optimaliseren van collecties binnen België en Luxemburg.
 • Nauw contact houden met onze service centers om de operationele continuïteit te garanderen.
 • Relatiemanagement met alle stakeholders binnen België en Luxemburg.

Wie zijn wij?

IPP levert in bijna heel West-Europa pallet- en boxpoolingdiensten voor de FMCG-, industriële en recyclingsectoren. Via zijn uitgebreide poolingnetwerk werkt IPP nauw samen met veel van Europa’s grootste merkeigenaren, fabrikanten en detailhandelaren. Het bedrijf heeft op basis van eenvoud, kwaliteit en samenwerking bij zowel producenten als detaillisten een sterke reputatie opgebouwd. Dankzij zijn uitgebreide ophaal- en herstelsysteem kan IPP aan een groeiend klantenbestand hoogwaardige en kosten-efficiënte poolingdiensten verlenen.

De ideale kandidaat

We zijn op zoek naar gemotiveerde spring-in-`t-veld, met een goed onderbouwde kennis van het logistieke netwerk binnen België en Luxemburg voornamelijk in het FMCG-gebeuren. Je weet je mannetje te staan en kan je in zaken vast bijten om ze tot een goed einde te brengen. Graag heb je al kennis van hoe de logistiek er uitziet binnen de FMCG en heb je in deze sferen al connecties. Je kan op verschillende niveaus communiceren en je blijft op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in logistiek en retail-omgevingen. Het maken van analyses aan de hand van rapporten en data die je uit ons ERP-systeem haalt om zo verliezen te onderzoeken en foutieve data te corrigeren.

Idealiter kan je goed samenwerken met collega’s, vaak ook met collega’s buiten je eigen departement.

Efficiënt indelen van je agenda zal ongetwijfeld heel belangrijke zijn en dit kan je dus als de beste. Je bent doortastend en geeft niet op omdat je een nee hoort. Je bent klantgericht en zet dit ook steeds centraal in al je handelingen. Je vindt het niet erg om vaak wat langere afstanden af te leggen met de wagen. Je hebt een home-office van waaruit je zelfstandig kan werken maar bent bereid om op regelmatige basis naar het kantoor in Eindhoven te komen.

 

Je voldoet aan de volgende eisen. Of indien je dat niet doet, ben je zelfverzekerd genoeg om ons toch te overtuigen van jouw meerwaarde.

 • Bachelor niveau of gelijkwaardig door ervaring
 • 2-5 jaar ervaring in een logistieke omgeving, liefst met banden in de FMCG
 • Zelfstandig maar toch een teamplayer
 • Nederlandstalig met een zeer goede kennis Frans en Engels
 • Je kan goed overweg met MS office, gevorderde kennis Excel is een pré
 • Je hebt sterke interesse in logistiek en retail en blijft op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen
 • Je bent een doorzetter
 • Je kan communiceren op alle niveaus, dit zowel schriftelijk als mondeling

Waarom IPP?

Je komt terecht in een jong en dynamisch team waar je de nodige kansen zal krijgen voor persoonlijke ontwikkeling en een eigen inbreng. De sfeer binnen het bedrijf is informeel en er is veel ruimte voor eigen inbreng.

De inhoud van de job is zeer veelzijdig waardoor je veel bijleert over verschillende aspecten van onze bedrijfsvoering. De impact die je zal en kan maken op de dagdagelijkse manier van werken valt niet te onderschatten en zorgt ervoor dat je bijdrages niet onopgemerkt voorbij zullen gaan.

Wat bieden wij?

Groepsverzekering

12 ADV dagen

Flexibele werktijden

Een employee development programma met diverse online trainingen

Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en goede carrièreperspectieven

Interesse?

Je kunt het volgende verwachten in het proces

CV en motivatie

Stuur ons jouw CV en motivatie.

Indien wij een match zien nodigen we je uit voor een gesprek.

Kennismakingsgesprek

Een eerste kennismaking bij ons op kantoor

Tweede gesprek

Na goede afronding van het kennismakingsgesprek nodigen wij je uit voor een tweede ronde, waarbij we nog dieper ingaan op jouw drijfveren en de functie-inhoud. 

Aanbod

Je ontvangt van ons een scherp aanbod passend bij jouw kwaliteiten en ambitie. Daarna kunnen we snel samen aan de slag!

Meer informatie?

Tim Vanderheyden

Operations Manager

+32 472624289